Ovo je 22-godišnjak koji je upucao policajca na Markovom trgu pa se ubio

Jutros je na Markovom trgu na policajca pucao Danijel Bezuk (22) koji je nakon napada počinio samoubistvo, neslužbeno se sazanje. Samoubistvo je počinio na Jabukovcu.

Počinitelj je 22-godišnjak iz Kutine, a od ranije nije poznat policiji, piše Net.hr.

Oko 8:34 sati stigla je nova dojava o pucnjavi na području Tuškanca gdje je napadač počinio samoubistvo. Tada je policija stigla i pronašla tijelo napadača.

Ranjeni policajac je podvrgnut operaciji te je prema informacijama iz bolnice stabilno. Mogući počinitelj pokušaja teškog ubistva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima, objavila je policija.

Motiv ljubomora?

Nema informacija kako se na putu prema Jablanovcu napadač s nekim susreo ili je još nekoga povrjedio. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, motiv nema nikakvu političku pozadinu već se radi isključivo o ličnom odnosu između počinitelja i ranjenog policajca, motiviranog navodno ljubomorom.

Počinitelj je jutros, svega 20-ak minuta prije nego što se pojavio na Markovu trgu, na Facebooku objavio status pun pravopisnih grešaka: “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”.

Današnja presica Nacionalnog štaba počela je obraćanjem Glavnog direktora policije Nikole Miline koji je govorio o ovom slučaju.

Drugi policajac pucao na napadača

“Oko 8.06 dobili smo dojavu da je na Markovom trgu došlo do pucnjave. Odmah je reagirao drugi policijski službenik koji je upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. Međutim on se udaljio s mjesta događaja i cijeli raspoloživi policijski sistem se angažirao te i taktički timovi specijalne policije. Vrlo brzo, 24 minuta nakon događaja je pronađen počinitelj koji je izvršio suicid – rekao je Milina koji kaže kako je policija reagovala kako je trebala.

“Nakon napada je drugi policijski službenik brzo reagovao i taj je prostor otvoren prostor gdje počinitelj može doći iz raznih ulica, neometano se odvija život, to je javni prostor. Stoga nismo prije uočili počinitelja, niko nije vidio nikog s oružjem. U toku je uviđaj uz podršku centra za forenzička ispitivanja – rekao je Milina.

“Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja, iako ovo narušava subjektivni osjećaj sigurnosti, međutim imamo veliku stopu razriješenih kaznenih djela – zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79