Ovo je Alma Kadić koju je svirepo usmrtio Eldin Hodžić

Sutra će na vječni počinak biti ispraćena tragično stradala Alma Kadić koju je u 34- godini usmrtio bivši partner. Iza Alme je ostala 4-godišnja djevojčica, a svakodnevno se pojavljuju stravični detalji o slučaju koji je u nevjerici i šoku ostavio sve one koji su poznavali Almu i njenu porodicu.

Osimnjičenom za ubistvo, Eldinu Hodžiću, određen je jednomjesečni pritvor, a sada se sklapaju kockice i postaje jasnija slika o život, strahu i stalnoj strepnji za sigurnost njene kćerke. Nažalost, sve to je okončano najgorim košmarom po Alminu porodicu, odnosno njenim ubistvom.

Hodžić je prema nezvaničnim informacijama i ranije bio nasilan prema Almi. Dok su živjeli u bračnoj zajednici često ju je fizički maltretirao i odbijao da nađe zaposlenje.

Prema Almi se ponašao agresivno, a kada je postao nasilan prema djetetu odlučila je da ga napusti, ispričao je za “Avaz” izvor blizak istrazi. Naime, postupak za razvod braka je bio u toku, te je u sve bio uključen i Centar za socijalni rad. Hodžić je prema nezvaničnim informacijama imao pravo da viđa dijete utorkom i četvrtkom, kao i svaki drugi vikend.

Majka nesretne žene imala je dozvolu socijalnog radnika da preuzima i predaje dijete da bi se izbjegli Hodžićevi agresivni nastupi prema bivšoj supruzi.

Kobnog dana Hodžić je doveo dijete u Boljakov Potok, a tom prilikom je kćerku prskao iz pištolja za vodu te ju je krenuo napasti, to je vidjela majka žrtve i krenula da ga spriječi, a on ju je napao udarajući je šakama po glavi i tijelu.

Posljednje što je Alma uradila je da je kazala majci da skloni dijete obraćajući se djevojčici riječima: „Idi sine, sad će mama“, ali nikada nije došla!

U tom momentu je došao i Almin otac koji je pokušao da zaštiti suprugu i kćerku, ali je Hodžić izvukao pištolj i uperio ga prema njemu. Kada se otac sklonio, Hodžić je pištolj usmjerio ka Almi vrišteći: „Sad ću te ubiti, j…m ti familiju“. Potom je ispalio hitac u potiljak nesretne žene.

Protiv Hodžića postoji i presuda Općinskog suda u Sarajevu zbog nasilja u porodici. Ovakvi slučajevi su opomena bh. društvu da se nasilje u porodici, a naročito nasilje nad ženama ni po koju cijenu ne smije tolerisati, te da se prema ovakvim osobama kaznena politika mora pooštriti da bi se spriječile tragedije poput ove.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79