Ovo je BiH: Ocu i kćerki izgradili kuću za samo mjesec dana

O tome da u našem društvu ipak još stanuje humanost, svjedoči i priča iz bihaćkog naselja Turija, gdje je poduzetnik Sead Rahmanović sopstvenim sredstvima i uz pomoć drugih dobrih ljudi izgradio novi porodični dom za Eminu Rahmanović (55) i njenog 85-godišnjeg oca Redžu.

Iako nose isto prezime, oni nisu u srodstvu, a poduzetnik je istakao kako se odlučio na ovaj čin nakon što je prošle godine u poplavama koje su zahvatile pomenuto naselje potpuno stradala trošna kuća u kojoj su živjeli otac i kćerka.

“Emina se nikada nije udavala i vodi brigu o nepokretnom ocu. Nakon poplave, koja im je praktično uništila staru porodičnu kuću u kojoj su živjeli, odlučio sam pokrenuti akciju kako bismo im izgradili novi dom”, kaže Rahmanović za Nezavisne.

Dodaje kako su se u akciju uključili i drugi donatori te da je u vrlo kratkom roku nabavljen građevinski materijal i poslije toga se započelo s izgradnjom nove kuće.

“Smatrao sam potrebnim da se pomogne Emini i njenom ocu Redži Rahmanoviću da dobiju novi dom. Drago mi je što sam u tome uspio i zahvaljujem brojnim ljudima koji su mi pomogli. Nisam očekivao da će kuća biti sagrađena za samo mjesec dana, a akcija je i više nego uspješno provedena”, kaže Rahmanović.

Dodaje da je u kuću utkao najviše vlastitog rada i sredstava, a za njenu izgradnju dosad je utrošeno više od 15.000 maraka. Emina kaže kako skupa s ocem trenutno boravi u kući svoga brata te ističe da je presretna što će uskoro useliti u novi porodični dom.

“Stara kuća je uvijek stradavala od poplava, jer je bila na takvom mjestu. Prošle godine voda je bila do plafona i poslije toga se više nije moglo u njoj boraviti”, dodala je ona.

Rahmanović kaže kako je ostalo da se urade unutrašnji radovi i da se kuća opremi namještajem te ističe da će i za to biti potrebna dobra volja humanih ljudi.

“Ne sumnjam da ćemo uspjeti, jer smo najzahtjevniji dio posla već uradili”, kaže ovaj bihaćki humanista.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79