Ovo je bila uloga Emilia Baldo u slučaju likvidacije Slaviše Krunića

Sudija Srđan Forca pojasnio je da Baldi pritvor ističe 23. maja i da će do tada biti odlučeno o prijedlogu tužilaštva

 Osumnjičeni za učešće u likvidaciji banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, Emilio Baldo bio je osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja likvidacije, navelo je Republičko tužilaštvo u svom prijedlogu za produženje pritvora – piše Glas Srpske.

Tužilac Snježana Petković u banjalučkom Okružnom sudu zatražila je od sudskog vijeća da Baldi produži pritvor za još dva mjeseca. Prijedlog nije obrazlagala. Advokat osumnjičenog, Dragan Stupar usprotivio se prijedlogu tužilaštva.

– Tužilaštvo nije navelo nove dokaze protiv mog klijenta, a on ne poznaje osumnjičenog Rodoljuba Gajića koji je nedavno lišen slobode. Prijedlog se bazira na pretpostavkama, a ne dokazima – rekao je Stupar.

Sudija Srđan Forca pojasnio je da Baldi pritvor ističe 23. maja i da će do tada biti odlučeno o prijedlogu tužilaštva.

Krunić je likvidiran 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu. Kada je džip “tojota”, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini a likvidatori su iz automatskih pušaka otvorile vatru.

Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Goran Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre likvidiran je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak. Zbog ovog zločina istu noć je lišen slobode Baldo.

 

Likvidacija Krunića plaćena više od 100.000 eura, a priprema trajala duže od mjesec dana

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79