Ovo je djevojka koja je skakala po nastradalom rukometašu: Jesu li se znali od ranije ili su se upoznali kobne noći?

 

Za smrt mladog hrvatskog rukometaša Denisa Tota iz Đakova osumnjičene su tri osobe. Jedna od njih je je 19-godišnja Klementina Letkovska iz Skoplja.

Da su se rukometaš i djevojka poznavali potvrdio je za Jutarnji list Oliver Spasovski, ministar policije Sjeverne Makedonije. Policija još uvijek istražuje jesu li se Denis i Klementina znali od ranije ili su se upoznali kobne noći.

Objavljen snimak ubistva hrvatskog rukometaša, djevojka mu gazila po glavi

Bila najžešća

Do sada je policija ispitala sve osobe koje su se zatekle ispred kluba, kao i vlasnika te osoblje. Prvoosumnjičeni Angelo Georgiovski, koji je u Sloveniji osuđen zbog dilanja droge, još uvijek je u bijegu.

Spasovski nije određeno odgovorio na pitanje zna li policija gdje se Georgiovski nalazi ili je napustio Sjevernu Makedoniju.

Klementina Letkovska počela se spominjati u medijima nakon objave uznemirujućeg videa trenutka kada je Denis napadnut. Njegovi napadači su ga žestoko tukli dok je bespomoćno ležao na tlu.

Na videu se vidi da je Klementina bila najžešća u mlaćenju mladića te da je jedini priseban bio muškarac odjeven u bijele hlače. On je pokušavao pomoći rukometašu i sve je odmaknuo.

Klub nije imao dozvolu

Kasnije se pojavila informacija kako su Klementina i jedan od napadača pokušali pomoći Denisu, ali da su pobjegli s mjesta događaja kada su shvatili da je u nesvijesti.

Makedonski ministar privrede Krešnik Bekteši potvrdio je da klub ispred kojeg je Denis ubijen nije imao dozvolu za rad, piše Free Press.

Kako prenosi makedonski 24 Info, Bekteši je rekao da državna inspekcija može to provjeriti na terenu. Navodi se da je državna inspekcija najavila da će ponovno reagirati zbog tog noćnog kluba, iako su navodno i prije postupali.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79