Ovo je Dodikov plan raspada BiH! On ne blefira!

Ovo je Dodikov plan raspada BiH! On ne blefira!


Svake sedmice Dodik izbaci po jedan projekat, jednu deklaraciju, prvo onu paljansku, pa takozvanu informaciju Narodnoj skupštini s detaljnim planom vraćanja nadležnosti s države na entitet.

Ovo su ključna pitanja koja vlasti RS-a namjeravaju sa državnog nivoa prebaciti na nivo RS-a

Taj dokument, vrlo jasno ga možemo definisati – paket rušenja ustava, ima pet poglavlja.

Detaljno je nabrojano koja nadležnost, koji Zakoni, koje odluke Ustavnog suda i OHR-a, koji dogovoreni entitetski aranžmani se vraćaju entitetu.

Neće Dodik stati, a to što većina, pa i Šmit, misle da nešto znači odložna, na šest mjeseci, realizacija odluka skupštine – to ne znači ništa. To je zabluda stranaca, a i domaćih političara. Dodik ne blefira, čak je i prebrzo za šest mjeseci rasformirati vojsku, OSA-u, SIPA-u i sve ovo što ćemo vam jasno prezentirati piše Face.

Vojska, izborni proces, sigurnost, indirektni porezi, pravosuđe, kontrola kretanja naoružanja, telekomunikacije i pitanja granice ključna su pitanja koja vlasti RS-a namjeravaju sa državnog nivoa prebaciti na nivo tog entiteta.

Namjere Milorada Dodika jasno se mogu iščitati iz Informacije o prenosu nadležnosti s nivoa RS-a na nivo BiH. Ovaj je dokument krajem oktobra dostavljen Narodnoj skupštini RS-a i Istraga.ba ga je objavila OVDJE.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija