Ovo je doktor koji je pokrenuo usvajanje zakona o zabrani pušenja

Sa 63 glasa „za“ zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH podržali su zakon o zabrani pušenja.
Evropska unija

Naime, prvo spominjanje ovog zakona datira još iz 2018. godine. Otad je zakon, koji je prepisan od država Evropske unije, ležao u ladicama Vlade FBiH. Zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH i predsjednik Odbora za zdravstvo u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, dr. Mirsad Kacila ponovo je aktuelizirao ovo pitanje.

Dr. Kacila je za “Avaz” nakon usvajanja zakona kazao da je zahvalan svima koji su radili na ovom zakonu.

– Posebno bih istakao kolege iz Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Zadovoljni smo, ovu inicijativu sam podnio kao ljekar, ali i kao član SBB-a. Naporno smo radili na ovome s drugim kolegama na Parlamentu FBiH, uključujući i članove Odbora za zdravstvo, koji su dali jednoglasnu podršku. Konačno imamo nešto čime možemo biti zadovoljni i što možemo koristiti kao civilizirana zemlja – poručio je Kacila.
Dom naroda Parlamenta FBiH

Dodao je da zakon treba proći još proceduru u Domu naroda Parlamenta FBiH.

– Smatram da će proći bez problema, a kad je već usvojen na Predstavničkom domu. Zakon će donijeti mnogo dobra građanima FBiH, a posebno našoj djeci – zaključio je Kacila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79