Ovo je Dragan koji je poginuo na planini: Ponudio prijevoz djevojci, pa otišli oboje preminuli

Mladić i djevojka koji su bili na jednim sankama su se u prevrnuli u uvali i kotrljali pedesetak metara.

Mladić iz Aleksandrovca (39) i djevojka iz Novog Sada (35) koji su bili na jednim sankama su se u prevrnuli u uvali i kotrljali pedesetak metara na Kopaoniku.

Tokom noći došlo je do tragedije na Kopaoniku kada je vozeći motorne sanke nastradalo dvoje mladih ljudi. Nesreća se dogodila kada su mladić i djevojka sletjeli sankama u uvalu i prevrnuli se.

Poginuli muškarac se u svojim objavama na društvenim mrežama predstavljao kao neko ko voli planinu i ko jako dobro vozi motorne sanke. Kako se saznaje od prijatelja nastradalog muškarca iz Aleksandrovca, nastradali je bio vlasnik servisa za popravku motornih sanki na Kopaoniku, piše Republika.

Tragedija na planini: Irena i Dragan se upoznali u kafiću, a onda se zabili motornim sankama u drvo

“Prije nego što je servis otvorio na Kopaoniku, imao ga je i u Aleksandrovcu”, kaže priijatelj. Na njegovom Facebook profilu, ispod fotografije, brojni prijatelji se opraštaju. Da podsjetimo, dvije djevojke su bile u kafeu na Karaman Grebenu do samog zatvaranja lokala. Tada su pitale da li može neko da ih poveze. Javila su se dvojica mladića koji su bili sa motornim sankama.

Mladić iz Aleksandrovca (39) i djevojka iz Novog Sada (35) koji su bili na jednim sankama su se u prevrnuli u uvali i kotrljali pedesetak metara. Nedugo nakon toga, dvoje ljudi iz GSS-a se tuda vraćalo kući i ugledalo ih. Kako se saznaje, mladić i djevojka davali su znake života, pokušana je reanimacija, ali nisu uspjeli da ih spasu, piše Blic.

Prijatelji se opraštaju od Irene (35): “Studirala Pravni fakultet, preminula sa Aleksandrom na motornim sankama”

“Spasioci su bili van radnog vremena i van radnog vremena staza, slučajno su se našli na licu mjesta. Zatekli su ih bez znakova života. Odmah su počeli reanimaciju i zvali kolege koje su u smjeni. Kada su oni stigli prevezli su dvoje pronađenih mladih lica sankama i tabačem uz podršku Skijališta Srbije u trauma centar, ali nije im bilo spasa”, rečeno je ranije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79