Ovo je druženje u Konjicu s koje je krenulo širenje koronavirusa

After party koji je u Konjicu održan nakon što je obilježena 70. godišnjice kompanije “Igman” bio je, kako se vjeruje, inicijalna kapisla za širenje koronavirusa u Bosni i Hercegovini.
Klix.ba donosi fotografiju iz lokalne kafane u Konjicu u kojoj je održan “after” nakon svečanosti povodom obilježavanja rođendana uspješne kompanije “Igman”.

Direktor srbijanske firme “Sloboda” iz Čačka Zoran Stefenović, koji pozitivan na koronavirus, nije stigao na zvaničnu manifestaciju, ali se pojavio na zabavi.

Gotovo svi prisutni s fotografije su, utvrđeno je naknadno, bili pozitivni na koronavirus, među kojima je i vlasnik firme SurTec-Eurosjaj te potpredsjenik FK Željezničar Jasmin Badžak.

Na besjedi je prisustvovao i direktor kompanije Igman Đahid Muratbegović, kao i jedan od izvršnih direktora Armin Sarajlić.

Klaster povezan sa ovim događajem raširen je po cijeloj državi, od Sarajeva do Mostara, a samo u Konjicu registrovano je 17 zaraženih, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79