Ovo je Facebook status zbog kojeg je policija uhapsila Srebreničan Mirsad Omerović

Tokom noći 11.7.2023. godine puštale su se srpske nacionalističke pjesme u dvorištu crkve, ali i u kućama. Jedna od pjesama je bila „Veseli se srpski rode“. Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica Damir-ef. Peštalić osudio je ovaj „koncert“.

Centrom Srebrenice odzvanja pjesma “Veseli se srpski rodeCentrom Srebrenice odzvanja pjesma “Veseli se srpski rode

Omerović: 20 godina trpim provokacije. Sinoć su me odveli kao da sam najveći zločinac

Policijska uprava Zvornik oglasila se zvanično povodom hapšenja Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice.

Kako su, uz navođenje Omerovićevih inicijala, naveli u saopćenju, “u Srebrenici je lice lišeno slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti”.

“Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.7.2023. godine oko 22.35 časova lišili slobode lice M. O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Navedenog dana oko 14.30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M. M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica”, saopćili su iz PU ZVornik.

Mirsad je na Facebooku napisao sljedeći status: “Ima li nas 50 dobrovoljana večeras u Srebrenici da odemo ispred crkve u Srebrenici da vidimo ko i šta slavi?”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79