Ovo je grad zombija koji idu u kladionice i nargila barove…

Sarajevo je grad u kojem se automobili parkiraju na trotoarima, a sasvim je normalno parkirati na mjesto za invalide. Sarajevo je grad u kojem kockaste glave voze motore bez kacige….

Poznati bh. sportski aktivista Tomislav Cvitanušić objavio je danas post na Facebooku o svom viđenju današnjeg Sarajeva, koji prenosimo u cjelosti:

Današnje Sarajevo je zanimljiv grad. To je grad bez vode u kojem direktor vodovoda izjavi na televiziji prije nekoliko dana da će voda doći u poslijepodnevnim satima sa obaveznim “ako Bog da”.

Ovo je grad zombija koji idu u kladionice i sjede u nargila barovima, grad sa prljavim parkovima i najgorim javnim prijevozom u ovom dijelu Evrope. Sarajevo je grad u kojem mladi momci sanjaju da budu dio grupa koje sebe nazivaju imenima poput manijaci ili horde zla, da im se glava spoji sa ramenima, da budu dio “kortea” i da prilikom odlaska na utakmicu polupaju tramvaje i vozila drugih građana.

Sarajevo je grad u kojem te nasilnici ubiju u tramvaju ako ih pogledaš. Sarajevo je grad u kojem nezaposleni momci od 20 godina voze automobile vrijedne 50.000 eura, a da ih niko ne pita odakle im. Sarajevo je grad u kojem se u svakom restoranu i kafiću puši, vaspitačice u vrtićima puše, doktori u bolnicama puše. Sarajevo je grad u kojem se automobili parkiraju na trotoarima, a sasvim je normalno parkirati na mjesto za invalide. Sarajevo je grad u kojem kockaste glave voze motore bez kacige…..

Ma lako je sve ovo popraviti i moglo bi sve ovo biti bolje u vrlo kratkom vremenu, ali svaki narod sebi bira vlast i ima vlast kakvu i zasluzuje, a mi “građani” Sarajeva nismo bolje ni zaslužili nego da se sjećamo nekih boljih vremena kada smo bili ponosni na naš grad kakav je prikazan u ovom videu.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79