Ovo je kandidat koji je na izborima osvojio najviše glasova u BiH

15.11.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Tocno u 7 sati otvorena su biralista sirom Bosne i Hercegovine. Na ovim izborima gradjani biraju lokalnu vlast, nacelnike, gradonacelnike, gradska i ocinska vijeca. Ukupno je 30.809 kandidata od cega 425 kandidata za nacelnike i gradonacelnike. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Lokalni izbori održani u nedjelju i ove godine su ponudili brojne interesantne epiloge.

Kao jedno od najvećih iznenađenja, analitičari navode pobjedu kandidata PDP-a u banjalučkoj bici za gradonačelnika. U ovom gradu pobjedu je slavio Draško Stanivuković koji je tako postao i kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova pojedinačno na izborima.

Draško Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

Kvadratić pored njegovog imena zaokružila je više od 51.000 birača pa će tako upravo Stanivuković ostati jedini kandidat koje je prešao taj prag.

Poređenja radi, njegov rival u borbi za ovu poziciju bio je Igor Radojičić iz SNSD-a koji je osvojio 43.064 glasa. Svi glasovi u Banjaluci su prebrojani, kako je objavio CIK ovog popodneva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79