Ovo je kriminalac Milivoje Todorović koji je priveden u Njemačkoj

Kako stoji u saopćenju Tužilaštva BiH, koje zajedno sa partnerskim institucijama u SR Njemačkoj, koordinira aktivnosti povezane sa hapšenjem osumnjičenog Todorović Milivoja (1975) iz Bijeljine, koji je lišen slobode u Frankfurtu na osnovu potjernice Tužilaštva BiH, radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visoko pozicionirani pripadnik međunarodnog narko–kartela, povezan sa tzv. ”Škaljarskim klanom”, uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana.

U okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, na kojem radi Tužilaštvo BiH u saradnji sa partnerskim institucijama iz EU, kao i policijskim agencijama u BiH, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizirane kriminalne grupe, koji se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordinira rad osoba uključenih u krijumčarenje opojnih droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti kako bi se u što kraćem roku organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79