Ovo je kuća u kojoj je poginulo šest ljudi: U njoj bili djed i nana sa unučadima te njihova kćerka

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u naselju Suljagića sokak u Brčkom, poginulo je najmanje šest ljudi.

Reporter “Avaza” s lica mjesta javlja da u naselju vlada bolna tišina.

Policija i istražitelji vrše uviđaj, komšije okolnih objekata u nevjerici nijemo posmatraju kuću u kojoj je izbio požar i u kojoj su nesretni ljudi nastradali.

Nezapamćena tragedija u Brčkom: Poznat identitet nasradale porodice

 

– Policija Brčko distrikta BiH je 23. oktobra 2021. godine u 6.20 sati zaprimila prijavu da je u ulici Sarajevska gori kuća. Upoznata je služba Hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko i Profesionalne vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, a na lice mjesta je izašao i protupožarni inspektor te se utvrđuju okolnosti pod kojima se događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima utvrđeno je da ima nastradih lica – kazala je za portal “Avaza” portparol brčanske policije Dževida Hukičević.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

„Policija je dana 23. 10. u 6:20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća. Upoznata je i služba hitne medicinske pomoći JZU-a i profesionalna vatrogasna jedinica koji su izašli na lice mjesta. Policijski službenici vrše uviđaj pod nazdorom dežurnog Tužioca Tužilaštva BiH. Na lice mjesta izašao je i protupožarni inspektor. Utvrđeno je da ima nastradalih lica“, kazala je Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH.

„Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji“, izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Na mjesto tragedije je stigla Mejra Šečić, zastupnica u brčanskoj Skupštini ispred romske nacionalne manjine.

“Ne znamo još uzrok, o čemu se radi, samo znamo da je šestero već preminulo unutra u kući. I znamo da su djed i nana sa unučadima, i kćerka ima isto s njima. Ovi ostali su u bolnici, ne znamo šta se dešava još s njima.”

Ona je pojasnila da se „radi se o familiji Bošnjak Mate, a djeca i supruga, ja mislim da se svi ostali prezivaju Salihovići. Stariji muškarac invalid, a žena bolesna. Djece je bilo koja idu u školu, mislim da je bila čak i beba.“

Šečić je najavila proglašenje dana žalosti u Distriktu piše Otisak.

Još uvijek uznemiren od nemilih događaja očevidac Šaban Omerović ispričao je kako se odvijalo spašavanje nastradalih:

„Potrčao sam u šorcu i majici. Uzeo sam jedno dijete. Vidim ja dijete plače od vatre. Uhvatim drugo. Dijete crveni se. Bio sam u šoku. Počeo sam plakati. Nismo mogli ništa da pomognemo od vatre. Počeo sam kašljati. Išao sam i u bolnicu. Bože dragi, ne daj nikome ovo da se desi.“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79