Ovo je Nenad koji je suprugu izbo sedam puta: Dajana peminula usljed obilnog krvarenja

Nenad L. (26) je, kako se sumnja, sedam puta izbo svoju suprugu Dajanu L. (23) u stanu u Salzburgu, a djevojka je preminula usljed obilnog krvarenja, pokazali su rezultati obdukcije.

Nenad suprugu mučki ubadao kuhinjskim nožem: Tijelo našli u fioci kreveta

Prema nalazima sudske medicine osumnjičeni je žrtvu sedam puta ubo u gornji dio tijela i vrata kuhinjskim nožem. Uzrok smrti je krvarenje – rekla je portparolka policije Karin Temel, prenosi austrijski portal SN.

Nenad L. je na saslušanju priznao da je ubio suprugu jer mu je rekla da ga ostavlja, ali je tvrdio da mu to nije bila namjera. On je, kako prenosi portal, juče prebačen u zatvor.

Sigurno je bilo da će mu biti određen pritvor zbog sumnje da je izvršio tako teško djelo kao što je ubistvo. U tim slučajevima pritvor je maltene obavezan – rekla je Elena Haslinger iz tužilaštva.

Kako prenose austrijski mediji, Nenad L. je 25. februara izašao iz pritvora u kome je bio dva mjeseca, nakon što je na proslavi katoličkog Božića 25. decembra prošle godine napao šuraka nožem, prijetio tašti i povredio tasta, piše Telegraf.

On je osuđen na 12 mjeseci zatvora jer je dve godine maltretirao suprugu i njenu porodicu. Dajana ga je prijavila da je napada, davi i prijeti ubistvom. Vrijeme provedeno u pritvoru mu je uračunato u kaznu, a sud mu je izrekao i mjeru zabrane prilaska i bilo kakvog kontakta sa suprugom.

Četiri sedmice nakon izlaska iz zatvora, Srbin, koji je radio kao čistač, ignorisao je zabranu prilaska ženi i izbo je na smrt dok su njihove dvije kćerkice spavale.

Da podsjetimo, Dajana je ubijena u nedjelju uveče, kad je suprug od koga se razvodila prekršio zabranu prilaska i došao u stan u kome je živjela sa njihove dvije kćerkice. Kad je ušao posvađali su se, pa je Nenad kako se sumnja, dograbio kuhinjski nož, izbo Dajanu, sakrio njeno tijelo u fioku kauča, a potom pozvao dadilju da pričuva djecu. Kada je dadilja došla, mirno je otišao do stanice i predao se policiji.

Nenad i Dajana živjeli su u Austriji nekoliko godina, ali su u posljednje vrijeme stanovali u odvojenim stanovima.

On je rekao policiji da nije imao namjeru da je ubije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79