Ovo je njegova posljednja fotografija: Evo kako je ubijen Željko Ražnjatović Arkan

Neposredno pred trostruko ubistvo nastala je fotografija na kojoj se nalazi Željko Ražnatović Arkan, u društvu Milenka Mandića i Dragana Garića. Sva trojica su ubijena iz neposredne blizine, a dok je bivši direktor i vlasnik Komercijalne banke Ljubomir Mihajlović preživio.

Zločinac Ražnatović je ubijen u hotelu “Interkontinental” 15. januara 2000. godine. Svjedok koji se tog dana također zatekao u ovom objektu, rekao je za srbijanske medije da je fotografija nastala potpuno spontano.

– Tog dana sam išao na hotelski bazen. Njih trojica su sjedila u separeu hotela, pa sam svratio da ih pozdravim. Vidio sam i momenat kad je nastala fotografija, bilo je spontano i slučajno, nije bilo nekog dogovora već su poznanici htjeli da zabilježi momenat – priča izvor, prenose srbijanski mediji.

U 17.05 sati ispred hotela stala su dva automobila. Iz “opela kalibre”, prema zvaničnoj verziji, izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji. Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Oglasio se i Arkanov sin u vezi presude: Mladić je heroj, Tadić izdajnik!

Ispaljena tri metka

Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sjedio u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i tjelohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sjedio u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Gagi i Miki. Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je sjeo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola.

Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99”. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka pogađa u leđa Garića, koji je pokušao da pobjegne. Na izlazu, Gavrića ranjava Arkanov tjelohranitelj Zvonko Mateović.
Izjave očevidaca

Gavrić i Pegla bježe kolima za Loznicu, i oni su zajedno sa Đurišićem i Nikolićem osuđeni za ubistvo 9. oktobra 2006. godine. Na licu mjesta smrtno stradalo jedno lice, Milenko Mandić zvani Manda z Beograda, dok su barem dva lica teško povređena: Željko Ražnatović zvani Arkan, poslastičar iz Beograda, i Dragan Garić, radnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, objavljeno je u zvaničnom izveštaju.

(VIDEO) Kako je policija spašavala Arkana i Legiju u od batina

Ražnatović i Garić preminuli su ubrzo u Urgentnom centru u Beogradu od posljedica zadobijenih povreda. Sudeći po izjavama očevidaca, barem jedno neidentifikovano lice otvorilo je vatru iz vatrenog oružja na njih dok su išli pored recepcije ka izlazu iz hotela. Počinilac – ili počinioci – napustili su lice mjesta u gužvi koja je nastala. Tako je umro ratni zločinac Ražnatović Arkan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79