Ovo je osumnjičeni za ubistvo trudnice u Prištini

Kosovska policija zatražila je pomoć građana u pronalaženju Sokolja Haljiljija (Sokol Halili), koji je osumnjičen da je sinoć ispred ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini ubio trudnu suprugu.

Zahtjevom za saradnju, uz koji je priložena i fotografija osumnjičenog, policija je zamolila sve one koji imaju bilo kakve informacije koje bi mogle da dovedu do identifikacije lokacije osumnjičenog da im se jave na 192, prenosi KoSSev.

– Osumnjičeni Sokolj Haljilji, rođen 07.05.1991. godine u Donjem Godancu, opština Štimlje, traži se za teško ubistvo koje se dogodilo 30.11.2022. godine u Prištini – navodi se u saopštenju policije.

Uvijek kod sebe imao pištolj i nož

U dvorištu Ginekološke klinike Kliničko-bolničkog centra u Prištini sinoć je pronađeno beživotno tijelo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iste večeri iz Kosovske policije za prištinske medije. Ujedno je kosovki premijer saopštio da je riječ o trudnoj ženi, koju je ubio suprug.

– Oko 18.00 sati dobili smo informaciju o beživotnom tijelu u dvorištu Kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mjesta, kao i ljekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina – kazala je sinoć portparolka policije Fljora (Flora) Ahmeti.

Prema navodima medija, 35-godišnja žena, koja je čekala porođaj u klinici, istu je napustila da bi nešto kupila, a kada se vraćala srela je svog supruga, sa kojim je “na ivici razvoda”. On je potom izvukao pištolj i upucao je tri puta.

Haljilji je, kako prenose mediji, više puta vršio fizičko i psihičko nasilje nad ubijenom H. M, što je i bio razlog pokretanja brakorazvodnog postupka.

Sestra žrtve sinoć je za T7 također kazala da su supružnici i ranije imali problema, te da je Haljilji uvijek kod kuće držao pištolj i nož.

Nalog za zaštitu

H. M. je Haljiljija napustila uz pomoć policije, a imala je i nalog za zaštitu koji je izdao Osnovni sud u Uroševci. Kako ovaj sud navodi, nalog je izdat 13. septembra ove godine i važi do 13. marta 2023. godine.

Protiv Haljiljija u avgustu ove godine podignuta je i optužnica za zastrašivanje H. M, za koje se, kako je naveo Osnovni sud u Uroševcu, izjasnio nevinim.

Mjesec dana kasnije, odnosno u septembru proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznu zbog posjedovanja oružja bez dozvole.

Kosovka ministrica pravde Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu) kazala je danas u izjavi za medije da će zbog ovog slučaja biti smjena i ostavki.

– Onog trenutka kada propust institucije, karika koja je zakazala, bude identifikovana, odgovorno lice će podnijeti ostavku. Svi mi na pozicijama na kojima se nalazimo imamo odgovornosti u skladu sa zakonima na snazi. Nadležnosti su odvojene, ali garantujem da ako vidimo da je neko podbacio, bit će ostavke, bit će razrješenja. Ali imajte na umu da su i u prošlim slučajevima tražene ostavke i razrješenja kada tužilaštvo nije uspjelo. Nema ostavke, nema otkaza. A ovaj nemar ohrabruje kriminalce, ubice – rekla je ona.

Hadžiju je kazala i da kada bude sprovedena reforma pravosuđa “neće biti tužilaca i sudija koji ne obavljaju svoje dužnosti”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79