Ovo je pogled medicinske sestre ispod zaštitne opreme

FACEBOOK stranica Medicinske sestre – medicinski tehničari objavila je fotografiju o tome kako izgleda pogled iz perspektive medicinske sestre pod punom zaštitnom opremom tijekom rada u pandemiji koronavirusa.

Uz fotografiju su dodali i status u kojem piše:

“S obzirom na to da je pacijent koji je nažalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u Čakovcu) bio u samoizolaciji, sestra je morala biti obučena od glave do pete u svemirsko hot odijelo uz zaštitne naočale. Dolje na fotografiji je pogled na situaciju iz njene perspektive. Amen.

Na stranu uvjeti rada, preopterećenost, manjak osoblja, neadekvatne plaće i nikakve beneficije ni na radni staž, ni povoljnije stambene kredite da se to deficitarno zanimanje zadrži u Hrvatskoj. Baš ništa.

Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji.”

Umjesto fiziološke, u žilu dobio medicinski benzin?

Nedavni smrtni slučaj u bolnici u Čakovcu dogodio se zbog rijetke pogreške medicinskog osoblja. Pacijent je umro jer mu je prema neslužbenim informacijama u žilu ubrizgan medicinski benzin umjesto fiziološke otopine.

Potvrđena je informacija da je preminuli pacijent, koji je bio na hemodijalizi, bio i u samoizolaciji zbog potencijalne zaraze koronavirusom, a pretpostavlja se da je zbog toga sestra bila u punoj zaštitnoj opremi što je također mogao jedan od faktora uslijed kojih je došlo do pogreške.

S pacijentom bila jedna medicinska sestra

Ravnatelj bolnice u Čakovcu Tomislav Novinščak je izvijestio da je s preminulim pacijentom bila jedna medicinska sestra.

“Pacijent je bio u samoizolaciji, a postupak je proveden u prostorima koje bolnica već mjesecima ima za pregled, terapiju i sličnih takvih pacijenata. Bila je sama s pacijentom i provodila je dva postupka – odvajanje pacijenta od hemodijalize i toaletu”, rekao je ravnatelj za Index prije nekoliko dana.

S obzirom da je pacijent koji je nažalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u…

Gepostet von Medicinske sestre – medicinski tehničari am Freitag, 2. Oktober 2020

Medicinske sestre uključene u tragični događaj ne rade do daljnjeg, potvrdila je ranije za Hinu predsjednica Upravnog vijeća Sonja Tošić Grlač.

“Greška je moguća. Greška se ovaj put, na žalost svih nas, dogodila”, izjavila je Tošić Grlač..

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79