Ovo je policajac koji je dilao drogu: Pogledajte snimak pretresa automobila

Policijski djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Miloš Popovac lišen je slobode jutros u Sarajevu, a tereti se za neovlašteni promet opojnih droga.

Akcija je provedena dok je osumnjičeni bio na radnom mjestu. Portal Istraga objavio je snimak pretresa njegovog automobila, u blizini zgrade Predsjedništva BiH.

Osumnjičeni je lišen slobode u akciji policijskih djelatnika MUP-a KS, koju su nadzirali i koordinirali tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, sumnjiči se za krivično djelo neovlašten promet opojnih droga iz članka 195. Krivičnog zakona BiH, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zlouporabu službenog položaja i policijske uniforme.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizrane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu “speed” i druge vrste narkotika.

U zakonskom roku osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79