Ovo je priča Hrvata zbog kojeg ćete sljedeći put pažljivije kupovati plin

Neobično iskustvo, najblaže rečeno, imao je nedavno naš čitatelj kada je krenuo u ‘avanturu’ kupnje plina za kućanstvo. Naravno, uzeo je praznu plinsku bocu te otišao do najbliže, odnosno ‘najzgodnije’ Inine benzinske postaje, one Kman Jug. To što je uređaj za naplatu karticama bio u kvaru (što je kasnije potvrđeno od odgovornih) je manji problem jer je imao gotovinu, no ipak nije lijepo – prava komplikacija tek se spremala…

Odlučio izvagati plinsku bocu

Klasična operacija, ostavljanje prazne boce plina te uzimanje pune i spremanje u vozilo, obavljena je uobičajeno brzo, prema uputi djelatnika benzinske postaje kao i inače, račun je plaćen te se naš čitatelj zaputio kući. No, dok je tobož punu plinsku bocu nosio u stan, nekako mu se učinilo da je značajno lakša od uobičajene težine. Kako posljednjih dana nije posebno vježbao, ta zatvorene su teretane, novootkrivena vlastita snaga u rukama djelovala je krajnje sumnjivom pa je u stanu odlučio izvagati plinsku bocu. I naravno, umjesto nazivnih deset kilograma, ‘puna’ boca plina bila je teška manje od šest!

Ne budi mu lijeno, naš čitatelj (podaci poznati redakciji) otišao je natrag do benzinske postaje s polupraznom novokupljenom plinskom bocom zbog reklamacije, a ovaj put je ponio i vagu. Srećom, nije trebalo ništa posebno objašnjavati zaposlenicima, vjerojatno im je situacija uobičajena. Uputili su ga da zamijeni boce, dok će oni reklamiranu ‘punu’ plinsku bocu u kojoj je niti 60 posto sadržaja ostaviti sa strane… Ali i iduća, koju je naš čitatelj ‘randomly’ uzeo iz prostora s plinskim bocama, nije bila puna: odmah je stavio na vagu, pokazivala je manje od osam kilograma!? Tek je treća boca nakon tog neslužbenog vaganja pokazala deset kilograma!
“Postupak reklamacije je još u tijeku”

Već su mu djelatnici na BP Kman Jug kazali kako su nemoćni što se tiče količina plina u bocama jer nisu zaduženi za punjenje plinom, boce dolaze od dobavljača, što su mu koji dan kasnije potvrdili odgovorni iz Ine koji dan kasnije uz ispriku, kao uostalom i na naš upit.

‘Sve plinske boce koje se dostavljaju i prodaju na Ininim maloprodajnim mjestima plombirane su sukladno standardu te radnici ne mogu utjecati na količinu plina. Težina praznih boca različite su bruto težine, dok je punjenje plinom teško 10 kg. U slučaju koji spominjete provjerom je ustanovljeno da je kupac reklamirao kupljenu plinsku bocu te je ona zamijenjena drugom. Reklamirana boca vraćena je dostavljaču radi daljnjeg postupka reklamacije koji je još u tijeku. U slučaju pritužbi, reklamacija ili pohvala, kupcima Ine na raspolaganju je INA Besplatni telefon na 0800 1112 ili na ina-besplatni.telefon@ina.hr’, kazali su nam o konkretnom slučaju iz korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Iako je istina da kupci, barem oni koji uoče manjak plina u ‘friškim’ bocama, vrlo jednostavno i lako mogu zatražiti i dobiti novu plinsku bocu, ipak bi se od kompanije poput Ine očekivala malo bolja kontrola kvalitete. Pustimo sad gnjavažu ponovnog odlaska i reklamiranja poluprazne nove plinske boce, činjenica jest da mnogi kupci neće ‘od oka’ primijetiti manjak plina u bocama, pogotovo ako količina plina bude tek nešto manja od deklarirane, a ne čak 40 posto manja. Alternativa je odlazak u kupnju s vlastitom – vagom prenosi Dalmacija danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79