Ovo je profesorica historije koja se bori za život: “Nije bila na spisku ali je bila u glavi i mislima ovog djeteta”

Nastavnica povijesti Tatjana Stevanović i dalje se bori za život nakon što je 14-godišnji Kosta K. u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru krenuo u krvavi pohod.

Profesorica historije, Tatjana Stevanović, sa teškim je ozljedama prevezena u bolnicu i kako navodi MUP Srbije – i dalje se bori za život.

Osumnjičeni učenik je jutros oko 8 sati upao u školu i ubio devet osoba. Najprije je ubio portira škole Dragana Vlahovića, a zatim krenuo po hodniku da puca. On je potom upao u kabinet historije i pucao u učenike i nastavnicu.

Stevanovićeva je sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

“Kosta se ubrzano uputio obližnoj učionici historije gdje je tog dana njegov razred imao čaš historije kod nastavnice Tatjane Stevanović koja se nije nalazila na onom strašnom spisku ali je bila u mislima i glavi ovog djeteta. Kosta je ušao u učionicu i odmah pucao u nesretnu profesoricu.

Ona nije stigla ni da odreaguje. Pogođena je prvim metkom i pala je a onda je osuo po svojim drugarima iz razreda. Padali su ranjeni i mrtvi kao snoplje”

Otac prije masakra vodio dječaka da vježba na replikama sačmare, kalašnjikova i snajpera

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79