(FOTO) Ovo je razlog zbog kojeg su pripadnici MUP-a RS u maskirnim uniformama sinoć bili na granici dva entiteta

U sarajevskom naselju Dobrinja, koje se nalazi na granici dva entiteta RS i FBiH, pripadnici MUP-a RS u maskirnim uniformama i s drugim cijevima sinoć su zaustavljali i legitimirali vozače koji namjeravaju prijeći entitetsku granicu.

Ovo je informacija koju su objavili brojni portali koji se pitaju šta se zapravo dešava i imaju li pripadnici MUP-a RS pravo po zakonima BiH ovako obučeni zaustavljati građane.

Povodom toga smo kontaktirali PU Istočno Sarajevo, gdje su za Avaz kazali da se radi o klasičnoj planskoj akciji koju su u medijima već neko vrijeme najavljivali.

– Radi se o planskoj preventivnoj akciji koju je MUP RS već neko vrijeme najavljivao. Akcija ima za cilj rasvjetljavanje težih oblika krivičnih djela. U toj akciji učestvuju pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS, čiji specijalci imaju upravo takvu uniformu i kape na glavi – kazali su iz PU Istočno Sarajevo.

Oni su dodali da se ova planska akcija realizira uz saradnju PU Istočno Sarajevo i Sektora kriminalističke policije te Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79