Ovo je slika koja ledi krv u žilama: Ne ponovilo se nikada i nikome!

Osam osmrtnica na jednom mjestu i to onih plavih, mladih. Slika zorno prikazuje teške trenutke kroz koje prolazi Posušje i cijela Hercegovina. Plakalo je danas nebo, plakali su ljudi, plakao je svaki kamen tvrdog hercegovačkog tla. Nema onog koga nije dirnula ova tragedija pogibelji osmero mladih ljudi. Tragedija svjetskih razmjera, nezapamćena i neprežaljena. Danas dvoje, a sutra sahranjujemo šestero. Nijedan horor nema ovako strašan scenarij, a noćna mora u kojoj se nešto slično događa završava prijevremenim buđenjem i cijelodnevnim stresom.

Na našu žalost, ovo je život. Koliko god bio bolan on ide dalje i koliko god bilo teško ljudski je nastaviti i ići svojim putem.

Posuška tragedija ostat će zapamćena kao jedna od najtežih i najvećih na ovim prostorima. Uspomene na naše anđele ostat će vječno, a nadu u bolje sutra ne gubimo. Ne ponovilo se nikada i nikome! – prenosu Posuški.

 

Sutra sahrana u Rakitnu za preostalih šestero mladih iz Posušja


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79