Ovo je spisak imena po kojem vlasti Srbije hapse bivše pripadnike Armije RBiH i HVO-a

Na spisku se nalazi oko 3.500 imena bivših pripadnika Armije RBiH i HVO-a

Beograd nastavlja hapsiti pripadnike Armije RBiH i HVO-a čija se imena nalaze na spisku pod nazivom “Izvodi iz krivičnih prijava optuženih za ratne zločine u BiH 1992-1995”. Na dokumentu od čak 508 stranica, autori su naveli oko 3.500 imena, sa kratkim opisima navodnih ratnih zločina za koja se terete, piše Faktor.

Sastavni dio ovog proširenog spiska na kojem se nalaze imena oko 3.500 pripadnika Armije RBiH, HVO-a i visokih bošnjačkih funkcionera je i dokument “Pregled naredbodavaca i izvršilaca zločina u logorima i zatvorima za Srbe u bivšoj BiH u periodu 1992. – 1996. godine”.

Na osnovu spiska čiji je autor Dokumentacioni centar za istraživanje ratnih zločinaca Republike Srpske (DCRS) iz januara 2002. godine, podnesene su krivične prijave koje su upućene tužilaštvima BiH i Srbije, prenosi Faktor.

Na spisku za hapšenje se, između ostalih, nalaze Ejup Ganić, Sulejman Vranj, Nedžad Ajnadžić, Fikret Prevljak, Fikret Muslimović, Dževad Topić Topa, Selim Hadžibajrić, Himzo Selimović, Vahid Karavelić, Jusuf Pušina, Atif Dudaković, Safet Oručević, Rusmir Mahmutčehajić, Naser Orić, Dragan Vikić, Zekerijah Osmić, Munir Alibabić, Bakir Alispahić, Emin Švrakić, Sefer Halilović, dr. Faris Gavrankapetanović…

PROČITAJTE SPISAK

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79