Ovo je spisak mladih koji su dobili po 10.000 KM od Vlade KS

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo utvrdio je konačnu listu reda prvenstva kandidata za subvencioniranje kupovine stanova.

Nakon okončanja Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u Kantonu Sarajevo u iznosu do 10.000 KM, objave preliminarne liste i proteka roka žalbe, zaključena je lista prvenstva kandidata kojima će Vlada Kantona Sarajevo isplatiti nepovratna novčana sredstva.

Na listi se nalazi 511 osoba, a nadležni ministar prijedlog svoje odluke sa iznosom novčanih sredstava za svakog korisnika, dostavlja Vladi Kantona Sarajevo na usvajanje.

Nakon što Vlada KS donese odluku, kandidati će ministarstvu između ostalog, morati donijeti notarski obrađenu ispravu o obavezi da neće otuđiti stan ili kuću koji su predmet kupoprodajnih ugovora u roku od pet godina od uplate subvencije.

Zbog velikog broja kandidata koji ispunjavaju uslove javnog poziva, bit će potrebno da Vlada KS obezbijedi dodatna sredstva ili na neki drugi način omogući isplatu svima koji se nalaze na listi.

Listu osoba koja su dobila subvenciju pogledajte OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79