Ovo je spisak privatnih zdravstvenih klinika u Sarajevu koje je zatvorila inspekcija nakon slučaja Džene Gadžun

Pored prostora, opreme, kadra i evidencije iz oblasti zdravstva, kontrolirana je usklađenost obavljanja zdravstvene djelatnosti s odobrenim djelatnostima, rješenjem Ministarstva zdravstva KS.

Nakon smrti djevojčice iz Kaknja Džene Gadžun, koja je preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon operacije u Privatnoj ordinaciji “Bejtović”, zdravstvena inspekcija krenula je u češljanje privatnih klinika.

Nažalost, utvrđene su brojne nepravilnosti. Pored prostora, opreme, kadra i evidencije iz oblasti zdravstva, kontrolirana je usklađenost obavljanja zdravstvene djelatnosti s odobrenim djelatnostima, rješenjem Ministarstva zdravstva KS.

Za konstatovane nepravilnosti, zdravstvena inspekcija je poduzela upravne mjere.

Kako saznaje portal “Avaza“, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, izrečene su privremene zabrane obavljanja djelatnosti za sljedeće ustanove: PZU “Poliklinika Eurofarm centar” u UNITIC-u, zatim za Privatnu oftamološku ordinaciju “Eye Clinic Dr. Ismail Eiad”, Privatnu specijalističku ordinaciju za maksilofacijalnu hirurgiju “Prof. dr. Faris Fočo”, PZU “Poliklinika BOSANES”, PSO “Bejtović”, PSO “Dr. Fočo”, PZU “Poliklinika Srce Sarajeva”.

Službenom kontrolom utvrđeno je da je PZU “JINEMED EUROFERTIL” i PZU “Aščerić”, ne pružaju zdravstvene ustanove, odnosno da su iste zatvorene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79