Ovo je trenutno najgora ulica u Sarajevu: Jedna četka stoji nepomjerena dva dana

Kilavo, s tendencijom ka još žustrijem otaljavanju, u tom ritmu odvijaju se radovi u Vrbovskoj ulici u sarajevskoj općini Novi Grad, ionako izrovanoj i u poprilično necivilizacijskom stanju, o čemu će vam najbolje posvjedočiti taksisti, kojima padne mrak na oči kada ih gore usmjerite.

Nije za ovu priču više ni bitno ko izvodi radove ni šta je njihov povod (pretpostavlja se da je popločavanje trotoara koji nikada nije postojao), poenta je da stanje u ovoj ulici oslikava poslovično katastrofalan i nedospustivo kriminalan smisao za elementarnu poduzetnost i ažurnost te potpunu nezainteresiranost za društvenu zajednicu koja mora sve to trpjeti duže nego je normalno, piše Avaz.

Uradit će se, hajde bogati, kredo je pod kojim se odvija većina javnih radova u BiH.

Doprinos još potpunijoj slici karakteristične i nama svojstvene neorganiziranosti jeste i činjenica da je čeprkanje počelo tik pred prvi maj. U utorak se prokopalo, a onda se, naravno, srijedom i četvrtkom bilo slobodno, pa se malo sastavio petak s vikendom, tako da je za šest dana urađeno koliko za onaj jedan, prvi. Ali, pika se, radovi su otpočeli.

Skladno brzini i agilnosti, jedna četka, brižjlivo instalirana, već dva dana stoji nepomjerena, ne navodeći smisao njenog postojanja, niko ni da je takne.

Slika i prilika našeg generalnog javašluka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79