Ovo je vozač Goran Bjelac osuđen na 6 godina robije: Skrivio nesreću u kojoj je poginulo troje osoba

Osnovni sud u Tesliću optuženom je ujedno izrekao i mjeru bezbjednosti, odnosno oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od pet godina.

Goran Bjelac (22) osuđen je na šest godina zatvora zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo troje članova porodice Livnjak. Ova mjera primjenjivaće se u vrijeme kada optuženi ne bude bio u zatvoru.

Suđenje Bjelcu počelo je u martu ove godine, a ostaće upamćeno po svjedočenju djevojke optuženog koja je tvrdila da nije vidjela trenutak kada je Bjelac autom prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u auto u kojem se vozila porodica Livnjak

Nesreća se dogodila 15. avgusta 2020. oko 23.20 u mjestu Buletić, na magistralnom putu Banjaluka-Teslić.

U nesreći su učestvovali “audi A6” koji je vozio optuženi Bjelac i “fijat” za čijim volanom je bio Zoran Livnjak.

Prema optužnici, vozač “audija” i optuženi Bjelac u vrijeme teške nesreće bio je pod zabranom upravljanja vozilom “B” kategorije zbog ranije prebrze vožnje.

Vozač “audija” je u potpunosti prešao u suprotnu, lijevu kolovoznu traku i svojim prednjim desnim bočnim dijelom udario u prednji desni bočni dio fijata – navodi se u optužnici dobojskog Okružnog tužilaštva, koja je potvrđena još u maju prošle godine.

Nakon direktnog sudara na mjestu nesreće poginuli su majka i kćerka, Svetlana (37) i Dragana (19) Livnjak.

Teško povrijeđeni Zoran i njegova četvorogodišnja kćerka Sofija prebačeni su u UKC Republike Srpske. Zoran je nažalost podlegao par dana kasnije usljed teških povreda glave.

Kada su u pitanju uslovi na putu, vještak je izjavio da se radilo o krivini, a vozač „audija“ nije pratio radijus kretanja krivine, pa je prešao u suprotnu kolovoznu traku, te je čitavom svojom širinom u trenutku nesreće bio u suprotnoj traci. Rađenović je istakao da je audi čak više bio u suprotnoj traci nego fijat, pa je zbog toga i došlo do kontakta dva prednja desna bočna dijela vozila.

Duško Rađenović, vještak saobraćajne struke, izjavio je da pojasevi nisu imali veze s nastankom saobraćajne nesreće. Odbrana je isticala da su oba vozača vozila po ograničenju, te da je uticaj pojasa mogao biti vrlo značajan. Međutim, vještak je na ove navode odbrane uzvratio da brzine od 55,9 kilometara na čas, kojom se kretao „fijat“, odnosno 66,3 kilometara na čas kojom se kretao „audi“, možda izgledaju bezazleno, ali je daleko od toga, o čemu, kako je naveo, svjedoče i velika oštećenja na automobilu „fijat“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79