Ovo je Zijo Mutap otac Alise koji je uhapšen zbog skrivanja dokaza o ubistvu Dženana Memića

Zijo Mutap i Hasan Dupovac koji su jučer uhapšeni zbog sumnje da su počinili organizirani kriminal, učiniocu nakon počinjena krivičnog djela i nezakonito posredovanje saslušani su danas u državnom tužilaštvu.

Do kraja dana očekuje se da postupajući tužilac donese odluku da li će predložiti da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Zijo Mutap je otac Alise Mutap koja je bila prisutna kada je Dženan Memić teško povrijeđen na Ilidži. Njeni iskazi nisu bili od pomoći tužiocima jer je rekla da ima amneziju.

Dupovac je nezakonito prisustvovao obdukciji tijela Dženana Memića o čemu nije ni sačinio službenu zabilješku. Također, njih dvojica se sumnjiče da su podmetnuli zelenu Opel Corsu istražiteljima, iako ona nije imala veze sa ovim slučajem.

Inače, porodica Memić je od početka tvrdila da je Zijo Mutap svojim privatnim vezama utjecao da se uklanjaju tragovi s mjesta gdje je Dženan povrijeđen, kao i da se kompletna istraga odvede u pogrešnom smjeru, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79