Ovo su budući ministri: Žestoke reakcije posebno zbog ova tri imena

Tek što je kompletiran spisak budućih ministara u Vladi FBiH stižu različite reakcije. A, ističu se one negativne.

Podsjetimo, danas je istekao dogovoreni rok nove koalicije za dostavljanje kandidata za minstre u Vladi FBiH na ruke predsjednice FBiH Lidije Bradare piše Raport.

Ovo je spisak budućih ministara po strankama:

SDP: Vedran Lakić – ministar razvoja, preduzetništva i obrta, Nerin Dizdar – ministar raseljenih osoba i izbjeglica, Vojin Mijatović – ministar unutrašnjih poslova, Almin Hopovac – ministar obrazovanja.

Još jedna analitičarka koja nije nezavisna: “Sanja Vlaisavljević je igrač HDZ-a i Čovićeva marioneta”

Naša stranka: Nasiha Pozder – ministrica turizma i zaštite okoliša.

NiP: Adnan Delić – ministar za rad i socijalna pitanja.

SBiH: Adis Bubalo – ministar energije, rudarstva i industrije, Hasan Handžić – ministar za pitanja boraca i invalida.

NES: Zuhad Porčić – ministar poljoprivrede i šumarstva, Anel Kljako – ministar trgovine.

HDZ: Toni Kraljević – dopredsjednik Vlade i ministar finansija, Milenko Bevanda – ministar zdravstva, Vedran Škrobić – ministar pravde, Sanja Vlaisavljević – ministrica kulture i sporta, Andrijana Katić – ministrica prometa i komunikacija, Željko Nedić – ministar prostornog uređenja.

Za sada tri imena privlače najviše pažnje.

HDZ-ova Sanja Vlaisavljević, SDP-ov Vojin Mijatović te Anel Kljako iz NES-a.

Vlaisavljevićka se već ‘dokazala’ i pokazala svojim izjavama o Sarajevu, tvrdeći kako je neko protjerao djed mraza i krmetinu iz grada. No, to je samo vrh ledenog brijega bljuvotina koje je istresala na glavni grad.

Mnogi, pa čak i unutar koalicije, smatraju da je Federalni MUP previše za Mijatovića i zbog toga najviše kritika dobiva SDP.

Protiv Kljake je već saopćenje izdao SBB, stranka koja nije parlamentarna u FBiH, ali je jako podržavala Osmorku i kampanju Denisa Bećirovića. Kljako je izbačen iz stranke jer je na lokalnim izborima u Mostaru krao glasove od svojih stranačkih kolega zajedno sa SDA-ovcima na čelu sa Salemom Marićem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79