Ovo su detalji krivične prijave protiv vlasnika Neškovića koji maltretira svoje radnike

Nebojša Čvrgić iz Bijeljine podnio je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu krivičnu prijavu protiv svog sada već bivšeg poslodavca, kompanije “Nešković”, te njenog vlasnika Dragana Neškovića, u kojoj svog nekadašnjeg gazdu tereti da ga je vrijeđao i zlostavljao, ali i da ga je gađao staklenim predmetom, vjerovatno čašom ili pepeljarom.

U pitanju je incident koji je dospio na društvene mreže u obliku video-snimka, gdje se vidi kako jedan muškarac na “Nešković” pumpi drugog nečim gađa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

U ime Čvrgića prijavu je podnio banjalučki advokat Vladimir Dragičević, koji je naveo da se sve dešavalo na pumpi na adresi Sremska 3, u Bijeljini, 13. avgusta.

“Radnik je konstatovao da je došlo do kvara na aparatu za točenje goriva, o čemu je obavijestio neposrednog rukovodioca Jovicu Vučkovića, direktora ‘Nešković’ d.o.o. Potom je poslodavac angažovao majstora radi otklanjanja kvara, ali kvar nije bio otklonjen”, piše u prijavi.

Podnesena krivična prijava protiv vlasnika benzinske pumpe koji maltretira radnike

Nakon toga, dodaje se, Čvrgić ponovo prijavljuje kvar neposrednom rukovodiocu, koji je u tom momentu sjedio u kafiću u sastavu benzinske pumpe s vlasnikom i osnivačem preduzeća “Nešković” i “Nešković osiguranje” Draganom Neškovićem.

“Nakon kraće rasprave radnik odlazi iz kafića, a Dragan Nešković galami i vrijeđa radnika te mu naređuje da stane, odnosno da se vrati. Kako radnik nastavlja da napušta kafić, Dragan Nešković poteže stakleni predmet, u naravi staklena čaša ili pepeljara, te njime gađa Nebojšu Čvrgića. Ovaj predmet ga nije direktno pogodio, ali se razbio u njegovoj blizini”, ističe se u prijavi.

Poslije toga, kako se dodaje, Nešković trči za Čvrgićem, na njega galami i vrijeđa ga, te ga tjera da skine uniformu, odnosno majicu s natpisom “Nešković”, tako da Čvrgić ostaje go od pasa prema gore.

“Zatim Nešković jasnim pokretima, a i riječima, naređuje radniku grubim i uvredljivim tonom da napusti radno mjesto i da se tu više nikad ne vraća. Ovo je bilo popraćeno brojnim uvredama najtežeg karaktera”, ističe se u prijavi.

Ovakvim ponašanjem Nešković je, naglašeno je, izvršio nasilje nad radnikom tako što ga je grubo vrijeđao i zlostavljao, a pri tom teško narušio javni red i mir, jer se sve dogodilo na javnom mjestu, u radno vrijeme.

I to nije sve, jer, kako se navodi, radnik je, nesporno, radio za firmu “Nešković”, ali nije bio prijavljen niti je s njim zaključen ugovor o radu. Kada se podvuče crta, Nešković i njegova firma su prijavljeni za više krivičnih djela.

Čvrgić predlaže Tužilaštvu da bude saslušan on, ali i svjedoci, kao i Nešković, a u okviru prijave dostavljen je i CD sa snimkom koji prikazuje ovaj incident.

Advokat Dragičević naveo je u izjavi za “Nezavisne novine” da očekuju da će Tužilaštvo odraditi svoj dio posla i pribaviti sve predložene dokaze.

Da li je radnik radio na crno ili ne, pitanje je na koje će se zvaničan odgovor još morati pričekati. Zasad se zna da ovaj slučaj još nije prijavljen Inspektoratu RS.

“S obzirom na to da na ovome u ovom trenutku rade pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, oni će izvijestiti Inspektorat o radno-pravnom statusu radnika, nakon čega će ova institucija postupiti u okviru svojih nadležnosti”, rekli su za “Nezavisne novine” iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina su, podsjetimo, ranije potvrdili da su formirali predmet u vezi s ovim slučajem. Neškovićevu izjavu danas nismo uspjeli dobiti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79