Ovo su djevojčice koje zarađuju i 28.000 KM po jednoj fotografiji na Instagramu

Britanska internetska trgovina za bebe “Bella Baby” analizirala je profile nekih od najpopularnijih dječjih zvijezda na Instagramu koje redovno dobivaju sponzorske ugovore i saradnju.

Sastavljena je lista od 10 djece ispod 10 godina koja na ovaj način zarađuju, vjerovatno, najviše na svijetu. Prvo mjesto zauzela je sedmogodišnja Everleigh Rose LaBrant iz Los Angelesa, za koju “Bella Baby” procjenjuje da zaradi do 16.867 dolara (28.000 KM) po postu zahvaljujući 5,1 milionu svojih pratitelja i u prosjeku 590.403 lajkova koje zadobije po slici.

Na popisu su i dječak Boomer, olimpijski plivač Michael Phelps, i sin DJ Khaleda Asahd, dok je jednogodišnja Alaia Marie McBroom, također iz SAD najmlađa zarađivačica. Na spisku su dominatno djevojčice, a u većini slučajeva te Instagram stranice vode njihove majke. Instagram stranicu sedmogodišnje Everleigh Rose Soutas vodi njena majka, modna blogerka i fotografkinja Savannah LaBrant, iz Los Angelesa.

Everleigh Rose može se pohvaliti s 5,1 milion sljedbenika na platformi, a ima i svoj YouTube kanal. Prema “Belli Baby”, Everleigh može zaraditi između 10.119 (16.826 KM) i 16.867 dolara (28.047 KM) za sponzorirano mjesto. Everleighine objave često uključuju njenu mlađu sestru Posie Rayne LaBrant (na slici) – koja je za godinu i po stekla 1,7 miliona sljedbenika. Dvojac redovno pozira u slatkim ogrtačima dok je Everleigh nedavno počela dijeliti i plesne video zapise.

Sestre blizanke Emma i Mila Stauffer, petogodišnjakinje iz Arizone, zvijezde su Instagram računa njihove majke Katie Stauffer, a procjenjuje se zarade od 7.081 (11.774 KM) do 11.803 dolara (19.626 KM) po sponzoriranoj objavi.

Anlitičari savremenog društva i društvenih mreža kritiziraju roditelje koji djecu uvode u biznis prije punoljetstva i kako ističu, ovo je način zloupotrebe djece za lične ciljeve. Rema psiholozima, djeca su često predstavljena na degutantan i erotiziran način protiv njihove volje, što može ostaviti posljedice na duže staze.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79