Ovo su dvije Ajše: One se bore da vrate sluh i za njih je potrebno 40.000 eura

Dvije Ajše. Jedna mlađa, druga starija. Obje ne čuju. Obje trebaju našu pomoć. Pomoći im možete pozivom na broj 17007, kojim donirate 2 KM, navode iz Humanitarne organizacije Pomozi.ba.

– Jedna Ajša ima bracu, druga seku sa kojima ne mogu provoditi kvalitetno vrijeme u igri i bezbrižnosti, jer im čulo sluha niti govor nije razvijen kao kod njihovih vršnjaka – navode iz Pomozi.ba.

Šestogodišnja Ajša Heganović ima potpuni gubitak sluha na desnom uhu, dok je na lijevom ustanovljena umjerena nagluhost. Pored gubitka sluha kod Ajšice postoji odstupanje u razvoju u odnosu na hronološku dob. Ona kasni kako za upis u školu tako i za ostale životne aktivnosti.

Ajša Ibrahimović ne čuje ni na jedno uho i hitno joj je potrebna ugradnja kohlearnih implantata, kako ne bi došlo do odstupanja u razvoju, jer je u ovim situacijama izuzetno bitna dob kada se vrši ugradnja implantata.

– Cilj nam je ovim apelom prikupiti po 20.000 eura za jednu i drugu djevojčicu kako bi mogle otići na neophodnu operaciju. Našim Ajšicama, pored poziva na telefonski broj 17007, koji je dostupan svim bh. operaterima, možete pomoći i online donacijama na web platformi www.pomoziba.org, kao i putem standardnih računa – saopćeno je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79