Ovo su GRAĐEVINCI koji su spasili tinejdžerku iz STANA U PLAMENU

Pokušali smo da provalimo vrata, ali nismo mogli. Onda su me na terasi ispod vezali i držali me, a djevojka je prešla ogradu i skočila kod mene.

Ovako za Blic priča Pavle Gaura, građevinac i jedan od heroja koji je danas sa 10. sprata zgrade na Dorćolu u Beogradu i iz stana u plamenu spasao zarobljenu tinejdžerku.

Zahvaljujući hrabrim mladićima koji su reagovali odmah tragedija je izbjegnuta gotovo “za dlaku”.

Pavle i njegove kolege vidjele su da stan gori, a onda i tinejdžerku kako zarobljena na terasi doziva u pomoć i odmah su odjurili da je spasu!

Kolege su me pozvale i rekle da gori zgrada! Odmah smo krenuli ka gore da vidimo kako možemo da pomognemo. Pokušali smo da provalimo vrata stana koji je gorio, ali nismo mogli – priča Pavle detalje drame.

Onda su se, kako kaže, dosjetili da iz stana ispod probaju da spasu zarobljenu tinejdžerku, piše Blic.

Mene su na terasi ispod vezali i držali me, a djevojka je prešla sa druge strane terase i onda je skočila kod mene. Sve je trajalo oko 15 minuta – kaže on.

Dodao je da je djevojka u požaru teško povrijeđena.

(VIDEO) Požar u beogradskoj desetospratnici: Djevojka spašena u dramatičnoj akciji očevidaca

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79