Ovo su kandidati SDA na predstojećim Lokalnim izborima

Rok za podnošenje kandidatskih listi za predstojeće Lokalne izbore istječe u ponedjeljak, 17. augusta, a koalicije i stranke finaliziraju svoje liste za vijeća, te kandidate za načelnike i gradonačelnike. Te kandidatske liste je finalizirala i Stranka demokratske akcije (SDA), a konačno “zeleno svjetlo” prije nego što budu dostavljene Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine dat će Predsjedništvo te stranke.

Kandidat te stranke za načelnika Općine Ilijaš bit će aktuelni načelnik Akif Fazlić, a u utrku za obnavljanje mandata će krenuti i Hamdo Ejubović u Hadžićima, Semir Efendić u Novom Gradu, Nedžad Ajnadžić u Centru, Nedžad Koldžo u Novom Sarajevu, Edin Smajić u Vogošću, te Ibro Berilo u Trnovu.

Jusuf Pušina bit će, saznaje Faktor, kandidat SDA za načelnika Općine Stari Grad, dok bi aktuelnog načelnika Općine Ilidža Senaida Memića na toj poziciji mogao zamijeniti Fikret Prevljak, koji će biti kandidat SDA za načelnika.

Alma Omerović će predvoditi listu SDA za Općinsko vijeće u Ilijašu, dok će Mirza Mušanović biti na čelu liste za Općinsko vijeće Hadžići. Mahir Lokvančić će biti nosilac liste na Ilidži, a bivši direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Nezir Hadžić će biti nosilac liste u Novom Gradu. Listu SDA za Općinsko vijeće Vogošća će predvoditi Migdad Hasanović, Velija Katica u Centru, a Hazim Bahtanović u Novom Sarajevu.

Aktuelni gradonačelnika Sarajeva Abdulah Skaka bit će nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Stari Grad, a Amina Dedić za Općinsko vijeće Trnovo.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić bit će kandidat SDA za gradonačelnika Visokog, a zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić će ući u utrku za gradonačelnika Zenice. Faris Hasanbegović bit će kandidat za načelnika Sanskog Mosta, a Jasmin Musić za načelnika Općine Ključ. Dr. Samir Muminović će pokušati SDA-u pokušati vratiti gradonačelničku poziciju u Bihaću, dok će Mersudin Nanić biti kandidat za tu poziciju u Bužimu.

Bivši premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić bit će kandidat za načelnika Općine Banovići, a Samir Kamenjaković, aktuelni načelnik Živinica koji je nedavno prešao iz Socijaldemokratske partije (SDP) u SDA, pokušat će obnoviti svoj mandat. U Kalesiji će kandidat SDA za načelnika biti Zijad Kulalić, dok će Davud Zahirović biti kandidat u Gračanici.

U Gradačcu bi, prema informacijama Faktora, SDA mogla podržati kandidata Socijaldemokrata Mustafu Šakića. Rusmira Bašić bit će kandidatkinja za načelnicu Donjeg Vakufa.

Konačne utvrđene liste SDA za predstojeće Lokalne izbore bi trebale biti poznate u petak, kada je zakazana i sjednica Predsjedništva te stranke prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79