Ovo su Mujaga Čičkušić i supruga Amela, građani se opraštaju samo od nje

Tuzlanski kanton, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu potreslo je novo trostruko ubistvo koje se desilo u Tuzli.

Podsjetimo, u stanu u tuzlanskom naselju Stupine pronađena beživotna tijela dvoje djece i žene.

Prije nego što su pronađena njihova tijela, muškarac se bacio sa zgrade i tako oduzeo sebi život.

Radi se o Mujagi Čičkušiću i njegovoj supruzi i djeci.

Sumnja se da je Mujaga sjekirom oduzeo život svojoj 2-godišnjoj i 9-godišnjoj djeci i 34-supruzi Ameli Čičkušić.

Foto: Facebook

Amela je pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

Nakon toga je prešao u susjednu zgradu odakle se bacio sa 14. sprata.

Amela je radila kao medicinska sestra na UKC Tuzla, a Mujaga je, navodno, radio kao medicinski tehničar u Njemačkoj i u BiH je došao dva dana prije nego što će učiniti to što je učinio.

Na Facebooku se građani opraštaju samo od Amele i njene djece, a oproštaj od Mujage izbjegavaju čak i njegovi najbliži prijatelji i porodica.

“Danas su Tuzla, UKC i svi koji su te poznavali izgubili mnogo, beskrajno mnogo…

Rijetke su situacije u kojima meni nedostaju riječi. Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… Jedna od najboljih koje poznajem… Kovid je pokazao prava lica mnogih od nas. Ja ću te pamtiti po žustrom koraku i bistrim, pametnim, predivnim crnim očima. Nikada ništa nije ostalo nezavršeno. Nikada me nisi iznevjerila, ni mene, ni pacijente. Možda nikada nisi dobila formalnu zahvalnicu, ali hvala Ti! Hvala Ti u moje ime i ime mnogih života koje smo u teškim danima branili zajedno. Neka ti Allah podari Džennet. I tebi i tvojoj djeci… El’ Fatiha…”, riječi su Jasmine Bošnjić posvećene Ameli Čičkušić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79