Ovo su nove cijene goriva u Sarajevu

Nakon ogromnih poskupljenja i skoka cijena svega, od osnovnih životnih namirnica, pa do goriva, građane su danas makar malo obradovale nove cijene koje su ih zatekle na benzinskim pumpama u Sarajevu.

Tako se danas na G-Petrol pumpama može natočiti dizel za 3.01 KM, dok je na BSP Oil pumpama, kao i na Brkić Petrolu cijena 3.06 KM po litru.

Najveća cijena dizela u Sarajevu je 3.26 KM po litru.

Kada je u pitanju super 95, najniža cijena iznosi 2.81, a najviša 3.11.

Super 98 se može kupiti po cijeni od 2,66 KM.

Cijena plina je 1.31 KM i ona je niža nego prethodnih dana.

Iz Federalnog ministarstva trgovine je potvrđeno da je u proteklih sedam dana stiglo na stotine zahtjeva za smanjenje cijena goriva.

– Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine u posljednjih sedam dana, Ministarstvo je zaprimilo 652 obavijesti o promjeni cijena i marži i one se odnose na smanjenje cijene benzina i dizela u iznosu od 0,05 KM po litru do 0,30 KM po litru – kazali su za Hayat iz Federalnog ministarstva trgovine.

Pogledajte cijene na pumpama u Sarajevu danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79