Ovo su rezultati istrage o avionskoj nesreći na Kozari

Komisija za provođenje istrage uzroka avionske nesreće aviona PAPER PA-28, registarskih oznaka YU-DCY, koja se dogodila 10. decembra 2020. godine na lokalitetu planine Kozare, imenovana rješenjem ministra komunikacija i prometa BiH prema planu rada završila je prvu fazu istrage, odnosno prikupljanje činjenica o nesreći.

Iz ovog Ministarstva je saopćeno da je prema planu rada, komisija prikupila sve činjenice o okolnostima nastanka nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije osobe a avion je od udara u zemlju i požara nakon udara potpuno uništen.

Komisija nastavlja analizu prikupljenih činjenica na ekspertskom nivou. Težište u analizi činjenica bit će na: kvalifikacijama i osposobljenosti pilota za izvođenje leta, meteorološkoj situaciji i uvjetima izvođenja leta, komunikacijama, organizaciji letenja i aktivnostima službe traganja i spašavanja.

“O rezultatima u istrazi komisija će redovno izvještavati putem saopćenja”, naveli su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79