“Ovo ti je za uspomenu”

Tridesetdvogodišnja Adana Garagić napadnuta je u četvrtak oko 13 sati u svom ulazu u D-bloku u Novom Naselju Solina u Tuzli. Adana je krenula u obližnju poštu kako bi platila račune, ali je zaboravila novčanik u stanu pa se vratila u zgradu.

Pozvala policiju 

– Kad sam ušla u ulaz, nepoznati muškarac, koji je na sebi imao kapuljaču, crnu jaknu, kapu i preko lica šal s oznakom navijačke grupe iz Tuzle, uhvatio me sleđa i zgrabio za ruke – govori Adana Garagić za “Dnevni avaz”.

Kaže da se uplašila za svoj život.

– Uhvatio me za vrat i rekao: “Daj novac ili ću ti presjeći grkljan” – govori nam Adana, koja je bila u fizički podređenom položaju i nije se mogla odbraniti od nasrtaja drskog pljačkaša.

Kad je napadač vidio da žena nema novac kod sebe, posjekao ju je čakijom po vratu.

– Udario me bokserom po licu i kazao: “Ovo ti je za uspomenu”, a potom je otrčao iz ulaza – prisjeća se naša sagovornica užasnih scena.

Kaže da joj se činilo da je napad trajao kao vječnost, a sve se odigralo za pet minuta. Budući da je zgrada malo zavučena, niko od slučajnih prolaznika i komšija nije vidio ništa što bi pomoglo da se počinilac identificira.

Adana je odmah pozvala policiju i prijavila da je pretučena, a ubrzo su na mjesto događaja stigli policajci. Žena je dala izjavu o navedenom događaju, a zatim je upućena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su joj doktori uradili sve nalaze. Zadobila je ogrebotinu na desnoj strani vrata, koja, srećom, nije duboka. Od udarca koji je zadobila u jagodičnu kost, lice joj je oteklo i bolno. Ljekari su joj u UKC-u Tuzla, također, uradili CT glave s obzirom na to da se žalila na glavobolje

Modrica na jagodičnoj kosti

Modrica na jagodičnoj kosti

Uputila apel

– Uznemirena sam i uplašena. Znam da će povrede proći, ali sam zabrinuta, jer je napadač vidio moje lice – drhtavim glasom govori.

Adana kaže kako ne želi da živi u strahu i apelira na sve žene da budu pažljive i u pripravnosti, jer nikad se ne zna kad i gdje mogu biti meta napada. Ona kaže da ni slutila nije da će joj se tako nešto desiti u njenom naselju, gdje bi trebala biti najsigurnija

Foto: Otpusno pismo iz UKC-a TuzlaOtpusno pismo iz UKC-a Tuzla

Otpusno pismo iz UKC-a Tuzla

Traga se za počiniocem

Kako nam je kazao Izudin Šarić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Adana Garagić prijavila je u četvrtak napad Policijskoj stanici. Policija još traga za napadačem i trenutno nema nikakvih indicija ko bi mogao biti počinilac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79