Ovo važi samo za Mostarce izvan BiH: Prijave za glasanje na lokalnim izborima do 6. oktobra

Za glasanje izvan BiH može se prijaviti osoba koja privremeno živi u inostranstvu i izbjegla osoba iz BiH, a ispunjava sljedeće uslove – da je državljanin BiH, da je navršila 18 godina, odnosno da će do dana održavanja izbora (20. decembra) navršiti 18 godina, i da ima prijavljeno prebivalište u BiH.

Za glasanje izvan BiH može se prijaviti i osoba koja se prvi put prijavljuje za glasanje izvan BiH, a privremeno boravi izvan BiH, treba dostaviti obrazac prijave PRP-1 – popunjen i potpisan kao na identifikacionom dokumentu te kopiju jednog važećeg identifikacionog dokumenta radi dokazivanja identiteta/kopija jednog od tri važeća dokumenta, izdata u okviru CIPS-a/IDDEEA-e/ i to lična karta, vozačka dozvola ili pasoš BiH, navodi se u saopštenju.

Izbjegla osoba iz BiH, odnosno osoba koja nikad nije dobila dokument izdat u okviru CIPS-a, treba dostaviti sljedeće dokumente: obrazac prijave PRP-1 – popunjen i potpisan, identifikacioni dokument /pasoš, vozačka dozvola, važeća lična isprava izdata od zemlje domaćina i izbjeglički karton izdat od vlade zemlje domaćina ili druge međunarodne organizacije, dokument u svrhu dokazivanja državljanstva BiH /uvjerenje o državljanstvu BiH ne starije od šest mjeseci ili kopija važećeg pasoša BiH/ i dokaz o prebivalištu u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79