OVU SU REKETAŠI KOJI SU UHAPŠENI U JUČERAŠNJOJ AKCIJI

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Hayat.ba, u jučerašnjoj akciji uhapsili su 28-godišnjeg Enisa Rastodera koji je odranije poznat policiji, i godinu mlađeg Armina Ćatića.

Kako smo ranije objavili, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te angažman Specijalne policijske jedinice i Jedinice za podršku FUP-e, realizovali operativnu akciju kodnog naziva COINTS na području Kantona Sarajevo, a u vezi s krivičnim djelom razbojništvo i iznuda.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na pet lokacija na području Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto p.m.v. čija je vrijednost cca. 40.000 KM, određena količina novca, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelima.

Navedene osobe se sumnjiče da su u junu 2018. godine izvršili razbojništvo na štetu vlasnika jedne privatne firme iz Sarajeva, a nakon čega su od iste osobe iznudili i cca. 100.000 KM.

Nadalje, iste osobe se sumnjiče da su do realizacije te operativne akcije pripremali ponovnu iznudu od iste osobe i to za novčani iznos od 120.000 KM.

Uhapšene osobe su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega je lice B.D. po naredbi postupajućeg tužitelja pušteno na slobodu, dok će E.R. i A.Ć. biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79