Pa šta ako je Zelenski Jevrej, i Hitler je imao jevrejsku krv

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov govorio je za italijanske medije o odnosima između Rusije i Zapada te se osvrnuo i na mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine.

Između ostalog, Lavrov je poručio kako Kijev sabotira pregovore s Rusijom te da ne žele dogovor.

“Čuo sam kako je Zelenski rekao da na pregovorima nećemo razgovarati o demilitarizaciji i denacifikaciji Ukrajine. Prvo, oni sabotiraju ove pregovore kao i sporazume iz Minska već osam godina”, rekao je Lavrov.

Također, osvrnuo se i na sigurnosne garancije koje Ukrajina zahtijeva prilikom pregovora s Rusijom.

“Sada pokušavaju graditi poziciju na pregovorima na drugačiji način. Oni također žele prvo da dobiju garancije od Zapada iako su te garancije trebali graditi od samog početka zajedno i s Rusijom”, mišljenja je Lavrov.

Kada je riječ o “denacifikaciji” Ukrajine, italijanski novinari su pitali Lavrova kako je moguće govoriti o denacifikaciji države čiji je predsjednik Jevrej.

“Pa šta ako je Zelenski Jevrej? Ta činjenica ne negira postojanje nacističkih elemenata u Ukrajini. Hitler je također imao jevrejsku krv. Neki od najgorih antisemita su upravo Jevreji”, poručio je Lavrov.

Na pitanje da li Ruska Federacija planira simbolično objaviti kraj vojnih aktivnosti 9. maja, Lavrov je rekao kako se o tome ne razmišlja.

“Naša vojska neće vještački prilagođavati svoje akcije bilo koje datumu uključujuči i 9. maj. Tempo operacije u Ukrajini zavisi prvenstveno od potrebe da se minimizarju svi rizici za civilno stanovništvo i rusko vojno osoblje”


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79