Pacijent iz Banje Luke helikopterom prebačen u Beograd

Pacijent iz Banje Luke, inicijala D.N. (74), uspješno je transportovan helikopterom u Beograd zbog potrebe za hitnim hirurškim zahvatom, potvrđeno je iz Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Ovo je šesnaesti takav transport koji je Helikopterski servis RS izvršio ove godine, što dodatno potvrđuje njihovu efikasnost i spremnost da pruže hitnu medicinsku pomoć.

Pacijent je prebačen iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS) u Klinički centar Srbije zbog urgentnog hirurškog zahvata rupture aneurizme na mozgu.

Ruptura aneurizme predstavlja kritično stanje koje zahteva brzu i specijalizovanu medicinsku intervenciju, zbog čega je odlučeno da se pacijent hitno prebaci u Beograd, gdje su dostupni neophodni specijalistički tretmani.

Transport je izveden u popodnevnim satima, a operacija je organizovana u koordinaciji sa medicinskim osobljem UKC RS i timom Kliničkog centra Srbije.

Helikopterski servis RS i njihova Služba za vazdušni medicinski transport su još jednom pokazali svoju ključnu ulogu u pružanju brze i efikasne medicinske evakuacije u hitnim situacijama.

“Ovo je šesnaesti transport od početka godine, čime potvrđujemo našu spremnost i posvećenost da u svakom trenutku pružimo neophodnu pomoć i odgovorimo na sve zahtjeve,” izjavili su iz Helikopterskog servisa RS. Brza reakcija i efikasna koordinacija između medicinskih ustanova i helikopterske službe ključni su za uspešno lečenje i spašavanje života, što je ovim transportom još jednom potvrđeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79