Pacijent zarazio tri medicinara u Doboju

Pacijent zarazio tri medicinara u Doboju


Na području grada Doboja evidentirana su četiri pacijenta pozitivna na koronavirus, i to ljekar dobojske bolnice i tri medicinska tehničara, koji su u izolaciji.

Direktor bolnice u Doboju Mladen Gajić rekao je da je troje medicinskih tehničara, zaposlenih na internom odjeljenju, zarazio pacijent koji, kako kaže, tokom boravka u bolnici nije pokazivao simptome koronavirusa.

COVID-19 mu je, kaže, utvrđen tek nakon testiranja u inozemstvu.

Gajić je rekao da zaraženi zdravstveni radnici pokazuju srednju kliničku sliku, a da interno odjeljenje dobojske bolnice nastavlja rad te da su preduzete sve higijensko-epidemiološke mjere i da nema mjesta panici.
Dodao je da su testirane sve osobe iz bolnice koje su imale kontakt sa zaraženim i da se čekaju rezultati.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da je u tom gradu pod epidemiološkim nadzorom 131 osoba, a da je njih 1.445 izašlo iz nadzora, dok je jedna oporavljena prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija