Pacijenti sa karcinomima u Kantonalnoj bolnici Zenica kao na lutriji za kemoterapiju

Pacijenti sa karcinomima u Kantonalnoj bolnici Zenica kao na lutriji za kemoterapiju


Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam sramotnu informaciju sa Kantonalne bolnice u Zenici gdje svakodnevno ispaštaju građani koji su teško bolesni odnosno oni kojima je sljedeća priča jedina “slamka spasa”.

U Kantonalnoj bolnici u Zenici trenutno radi samo jedan klinički farmakolog koji priprema kemoterapije za teško oboljele pacijente. Nažalost, on sam može dnevno pripremiti samo 20 terapcija.

Prvi 20 teško bolesnih osoba iz Zeničko-dobojskog kantona koji uspiju prvi doći do bolnice i do Odjela za onkologiju dobit će terapiju. Ljudi sa najtežim bolestima se vraćaju i sutra moraju doći ali opet nisu sigurni da će dobiti terapiju ako nisu u prvih 20…

Ostalim više sreće drugi put. Kao loto…

“Pacijenti dolaze u 4 ujutro da bi zauzeli red i bili među sretnicima koji će biti primljeni taj dan, jer samo jedan farmaceut trenutno radi na ovom odjelu. Zbog toga veliki broj pacijenata bude vraćen s uputom da naredni dan dobro porane odnosno da dođu prije 4h kako bi stali u red, a jedva stoje na nogama.

Tu su pacijenti i iz Vareša, Tešnja, kojima je i previše što dolaze do Zenice, a onda potom moraju satima čekati. A pri tome ne čekaju na manikuru, nego na onkološke terapije. Ko ih je primao, zna o čemu pričam. Ovim što su nas svojom pohlepom i gramzivošću doveli do ovakvog društvenog dna, do ovakvog sloma zdravstva od srca želim da kroče na ovaj odjel i živi ne izađu iz njega!

P.s. Moram naglasiti da su doktori, tehničari i svo osoblje ovog odjela divni; predani i posvećeni pacijentima. Ovo nema veze s njima, ovo je produkt sistema, koji je dotakao svoje dno dna! Ispod ne može!” – – izjavila je ogorčena čitateljica portala Crna-Hronika


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija