Pacijentica skočila kroz prozor Covid-odjeljenja banjalučkog UKC-a

Pacijentica V. K. (53) iz Prnjavora skočila je jutros oko 3.30 sati sa trećeg sprata zgrade Univerzitetskog kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci i na mjestu ostala mrtva.

Nezvanično saznajemo da je bila smještena na Covid-odjeljenju.

Kako je saopćeno iz policije, oni su obavili uviđaj u ulici 12 beba u Banjoj Luci, gdje im je prijavljeno da je smrtno stradala osoba.

Uviđaju je prisustvovao i dežurni mrtvozornik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Iz UKC-a RS-a su potvrdili za Faktor da je pacijentica bila kod njih hospitalizovana od 11. aprila 2021. godine u Covid odjeljenju, na trećem spratu Centralnog medicinskog bloka UKC-a RS-a.

Dodali su da je počinila samoubistvo skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe.

– Tokom hospitalizacije pacijentica je bila svjesna, orijentisana, komunikativna i bez znakova psihopatologije. Odmah nakon pada pacijentice, dežurna ljekarska ekipa izašla je na mjesto događaja i utvrdila smrtni ishod, nakon čega su u skladu sa procedurom pozvani predstavnici policije RS-a – kazali su iz ove zdravstvene ustanove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79