Pacijentu u Hrvatskoj ubrizgala benzin, on je umro, a njoj prijeti kazna od jedne do osam godina

Nakon što su ga odspojili s hemodijalize sestra mu je ubrizgala benzin umjesto fiziološke otopine što je naposljetku dovelo do njegove smrti, objašnjavanju iz DORH-a

Krajem rujna u Županijskoj bolnici Čakovec došlo je do tragičnog događaja u kojem je preminuo 62-godišnji pacijent Antun T. Njemu su u krv ubrizgali benzin, a DORH je zbog toga optužio medicinsku sestru za nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti iz nehaja.

– Kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom odspajanja pacijenta s hemodijalize nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine, uslijed čega je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina – kažu u DORH-u.

Nesretni pacijent pao je u komu i umirao sat vremena.

Medicinska sestra nakon tog je nesretnog događaja odmah udaljena s posla i pokrenut je inspekcijski nadzor prenos 24Sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79