Pada rekord u BiH: Narodnim parama kupuju auto od 125.000 maraka

Istaknuto je recimo da će Mostar kupiti Audi A6 50 TDI, dok Kalinovik kao jedna mala opština planira nabavku Škode Superb vrijedne 60.000 KM bez PDV

Grad Mostar krajem oktobra raspisao je tender za nabavku vozila vrijednog 125.000 KM bez PDV-a, i ukoliko se ova javna nabavka realizuje to će biti rekord u posljednje tri godine u BiH kada su u pitanju javne nabavke u BiH koje se odnose na nabavku vozila.

Ovo je istaknuto na prezentaciji istraživanja postupka javnih nabavki u BiH u posljednje tri godine, a na koje je utrošeno 3,6 milijardi KM, pišu Nezavisne novine.

Ovo istraživanje sproveli su Fond za otvoreno društvo, Transparency International, EDA i Udruženje građana Tender, a istaknuto je i to da se u tenderskoj dokumentaciji praktično nacrta vozilo koje neka institucija želi kupiti.

Navodeći primjere, istaknuto je recimo da će Mostar kupiti Audi A6 50 TDI, dok Kalinovik kao jedna mala općina planira nabavku Škode Superb vrijedne 60.000 KM bez PDV.

“Ono što zabrinjava je sve češća izmjena i dopuna tensedrske dokumentacije u toku samog postupka”, istaknuto je na prezentaciji, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79