Pada Vlada u TK: Radončić povlači ministre iz SBB-a!

Nedžad Hamzić, v. d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a u Tuzlanskom kantonu, danas je komentirao kao dobar rezultat SBB-a u Tuzli, ali i u cijelom kantonu, jer ta stranka nije imala predizbornu kampanju, bilborde, na glasačkom listiću nije bilo imena Fahrudina Radončića, i lokalni izbori nisu bili prioritet u odnosu na socijalne mjere i opće zdravlje.

– Dobili smo instrukciju od predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da kao kantonalno rukovodstvo razmislimo o povlačenju naših ministara iz Vlade TK. Nakon Radončićeve ostavke na mjesto ministra sigurnosti, rečeno je da će SBB na svim nivoima biti u opoziciji.

U Sarajevskom kantonu to se dogodilo voljom Četvorke, a u Tuzlanskom kantonu to treba biti principijelna odluka SBB-a.

Razgovarat ću sa našim ministrima i svojom kolegicom i poslanicom Lejlom Vuković, te da nas dvoje kao kantonalni poslanici od kojih ovisi parlamentarna većina, izađemo iz nje i otvorimo prostor nekoj drugoj političkoj grupaciji da preuzme vladanje kantonom – kaže za „Avaz“ Hamzić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79