Pakistanac lišen slobode na aerodromu s najmodernijom opremom za krivotvorenje dokumenata

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo uhitili su u srijedu državljanina Pakistana B.T.A. (1970.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “pripremanje kaznenog djela”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pakistanac je na Međunarodni aerodrom Sarajevo doputovao letom iz Istanbula, a prilikom granične kontrole policijski službenici na drugoj liniji provjere kod njega su pronašli najsuvremenije softverske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata zemalja Europske unije.

U sklopu softverskih programa nalazili su se uzorci putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spremni za tiskanje.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo prema čijem je nalogu B.T.A. i uhićen te je u četvrtak predan ovoj instituciji na daljnje postupanje, stoji u priopćenju.

Ataše za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u BiH na čelu s Lawrencom Woodyjem donirao je u julu uime Vlade SAD-a Graničnoj policiji (GP) Bosne i Hercegovine sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79